Parabol 38 GHz -> 2.4 GHz ES'hail / QO-100.

En fin parabolantenne til 38 GHz har længe ligget ubrugt hen, ingen viste interesse for sådanne en frekvens, hvilket jo er forståeligt nok... den ramme jo ikke rigtigt vores interesseområde ;-)

Jeg har tidligere lavet en 'Dobbelt BiQuad' antenne med bare en plan printplade som reflektor... og med den kunne jeg da nå op til Es'hail / QO-100, ikke med et stort signal men dog læsbar... 

I min søgen på Web efter 'BiQuad' ideer, faldt jeg over en 'Quad BiQuad' og for mit indre blik ;-) så jeg en ide med parabolen på 30 cm til 38 GHz... og den symmetriske 'Quad BiQuad'antenne... den kunne jo passe ind i den runde parabol.

IMG 0725

 'Quad BiQuad' ca. 50 cm - 60 cm kobbertråd krøllet sammen, på en meget bestemt måde ;-)

Justeringen af en sådan antenne er hyper hysterisk ;-) men takket være de verse måle instrumenter kan det jo lade sig gøre, de data jeg indtil vider har set er 'Super' fine, så hvis de holder når parabolen/antennen engang kommer ud i det virkelige 'liv' er det jo spændende hvilken forstærkning den evt. har, om nogen forstærkning, men håber da parabolen er bedre end et fladt stykke printkort ;-) men denne position bringer jo ikke antennen i fokus / brændpunktet for denne parabol.

IMG 0713 

 Parabolen med 'Quad BiQuad' i måle opstilling i mit shack.

 

IMG 0752

Da frekvensen for Es'hail 2 / QO-100 ligger her, ser disse målinger da lovende ud.

 

IMG 0757

Og disse data læst af min PS100 ser jo heller ikke værst ud ;-)

 

Så holder dette, når projektet er gjort maskinmekaniskstabilt ;-)  kan det jo blive ganske spændende… men det med at finde en måde at stabilisere min Quad-BiQuad i parabolen og at konstruerer en stabil montering er foreløbig ikke lykkedes mig at finde en løsning på...

Så det er åbenbart ikke alt der kan laves med en fuksvans og en lægtehammer ;-).

Vy 73 de OZ5RZ Benny - 06 sep 2020

Gå til toppen