ALFA AGA-2424T 2.4 GHz Antenne, 24dbi. Brugt til QO-100.

Antennen til uplink er også interessant, og et emne for DIY = (GDS = gør det selv) ;-) min første uplink antenne var (som vist andet sted på denne site) en hjemmelavet dobbelt bi-quard, og bi-quad antennen er da en jeg vil arbejde videre med, når sommer sæsongen med have og hus opgaver bliver mindre ;-)

 

Men for at have en uplink antenne der virker, satte jeg en WI-FI antenne op, og da først den var blevet indstillet rigtigt, fik jeg et rimeligt godt signal op til Es'hail 2/QO-100/Amsat 100 (kært barn mange navne ;-) ).

WI FI Antenne

Min uplink er faktisk så god, så jeg uforvarende under en QSO blev lidt ivrig og talte for hårdt til mikrofonen med det resultat at LEILA blev trigget... Ups! Ikke godt... nu høre jeg jo under en QSO altid også mit eget signal, så jeg bliver opmærksom på hvad der sker på min uplink frekvens.

Men denne advarsel fortalte mig da, at jeg får mit uplink signal der op ;-), og at antennen peger den rigtige vej ;-) - jeg vil prøve at gå fra de nuværende ca. 10/12 Watt til 5 Watt, for at se om mit uplink signal så stadig er godt nok, det er jo bare at fodre mit PA med enten 28 volt eller 12 volt.

 

Vy 73 de OZ5RZ Benny