Qatar-OSCAR 100 / QO-100.

 

Ja så blev jeg altså nysgerrig på dette projekt, at køre QSO via en Geostationær Sattellit i en højde af 36.000 / 37.000 Kilometer over jorden, det lyder da spændende, men nu skal jeg jo først eksperimenterer ;-), første mål bliver at modtage satellitten selv og ikke bare bruge websdr til at lytte på.

DXPatrol 0

Her over ses alle de indkøbte stumper ;-)

 

DXPatrol 4

Og her 2.4 GHz PA.

 

Min første udfordring var at få hul igennem til DXPatrol SDR modtageren, fejlagtigt forsøgte jeg at følge dokumentationen, men denne er nok lavet til en tidligere version af DXPatrol's SDR modtager, der skulle bruges en særlig driver for at køre sammen med SDR-Radio (Software) men den anviste Link var død... samtidig med at det 'navn' SDR modtageren skulle vise sig med i Zadig (driver installerings program) også var forkert. Jeg sendte en e-mail til DXPatrol samt nogle billeder, fik hurtigt svar... ingen driver nødvendig... billeder viser at forbindelse OK. Med denne viden kikkede jeg så efter andre tegn og PUF der var den ;-) men må konstaterer at dokumentaktion er ikke DXPatrol's stærke side.

Lyttede til OZ7IGY 70cm fint signal (70cm eneste frekvens jeg for tiden har antenne til) og prøvede så et 1GHz signal fra min målesender -100db fint signal i SDR-Radio's vandfald... så noget ser ud til at virke.

Næste udfordring blev så at lytte til QO-100...    

Som det ses af den vedhæftede video (ingen lyd) er det nu d. 13 april 2020 lykkedes at lytte til QO-100 direkte, via LNB - offset parabol - QO-100 down converter - SDR receiver - PC (SDR-Radio ver. 3.0.21) så det går den rigtige vej. 

Nu den 14-06-2020 har jeg for et par dage siden, hørt mit signal og haft et par QSO'er via QO-100, via hjemmebyggede Dobbelt Bi-Quad antenne, mit signal var svagt men forståeligt, så der er mulighed for forbedring ;-) 

Se eventuelt under menu 'QO-100 / Es'hail' her på hjemmesiden.

Vy 73  de OZ5RZ Benny

Attachments:
Download this file (IMG_0251_HEVC.MOV)IMG_0251_HEVC.MOV[QO-100 modtaget direkte ;-)]29637 kB
Gå til toppen