RPi DVMEGA

Start 12-05-214 opdateret 31 maj 2016 - OZ5RZ Benny

Maryland-D-Star / G4KLX som Hotspot hos OZ5RZ.

Mit hotspot er en Raspberry Pi B+ med et DVMEGA datter kort monteret. Et hotspot er jo næsten det samme som en repeater, forskelden er at et hotspot er simplex, jeg kan sende til og modtag fra et hotspot, men min transmisiom bliver ikke genudsendt på en lokal frekvens! - kommunikationen bliver isted vidresendt direkte via internet, og kan så blive transmiteret fra andre repeatere i det valgte talerum.

Idrift sætning af et Raspberry Pi / DVMEGA er mere omfattende end opsætningen af f.eks. den omtalte BabyStar, ihverttilfældet når det gøres som jeg har gjord ;-)

Raspberry Pi er jo en single board computer som bruger Linux, for at få DVMEGA til at fungerer installerede jeg et Image på et 16GB SD mikro hukommelseskort (RPi's "harddisk"), der findes flerer forskellige Image filer på nettet, såvidt jeg kan se alle grundlæggende basseret på G4KLX arbejde.

Jeg har så (forløbig) valgt et Image fra Maryland-dstar de har en god beskrivelse af opsætningen, samtidig med at hotspottet kan betjenes fra en Windows PC... de skriver (da jeg hentede) at deres Image kan være på et 8GB SD det må have været entidligere version... så 16GB er hvad jeg måtte bruge bruge.

Jeg hentede "Setup-DStar.exe" som opretter en Mappe, i den mappe ligger de filen der bruges, filen "maryland-dstar.zip" blev hented detter er selve Image filen, som udpakkes i mappen som "Setup-DStar.exe" oprettede - - med SDFormatter formaterede jeg min SDmicro kort, og med "Win32DiskImager.exe" lagde jeg filen maryland-dstar.img på mit SDmicro kort.

SDmikro kortet satte jeg i RPi/DVMEGA og tændte for den, med "Advanced IP scanner" scannede jeg mit net og fandt IP adressen på maryland-dstar = mit hotspot...

Kombinstionen Raspberry Pi og DVMEGA har jo ikke noget display, og i daglig drift heller ikke brug for det!. I mappen maryland-dstar.pi, ligger et program VNC Viewer i 32bit og 64bit version, som jeg bruger til at lave opsætning og eventuelle drift ændringer på mit hotspot, VNC Viewer 64bit version er installeret på min Windows 10 PC, og connectes til mit hotspots IP adr. jeg får nu forbindelse til min Raspberry Pi / DVMEGA Maryland D-Star hotspot ;-) via et uuuuhhha Linux vindue... ;-)

Jeg har på min iPad og iPhone installeret ircDDBRemote (fås også til Androide), hvormed det er nemt at skifte talerum på RPiDVMEGA... 

Min opsætning af Raspberry Pi / DVMEGA

 

Callsign DVMEGA

Gateway DVMEGA 

Gateway2 DVMEGA

Repeater1 DVMEGA

Repeater1 2 DVMEGA

ircDDB DVMEGA

D PRS DVMEGA

DExtra DVMEGA

D Plus DVMEGA

DCS and CCS DVMEGA

Modem DVMEGA

Modem2 DVMEGA

Control1 DVMEGA

 

Control2 DVMEGA

 

Raspberry Pi Maryland D Star

Not linked

 

Start 12-05-214 opdateret 31 maj 2016 - OZ5RZ Benny

Gå til toppen