Når CS-5100 startes første gang skal der vælge om der bruger SD-kort eller programmerings kabel eller måske programmeres via Bluetooth. Ved at bruger SD-kortet, kan der opbevares flere versioner af .icf filer i radioen, til brug f.eks. Mobilt eller stationær. SD-kortet formatere jeg i radioen.

 

Fra D-Stat4All, hentede jeg den codeplug lister som OZ1LN Lasse laver, og så var jeg i gang, men for at finde ud af hvordan CS-5100 og ID-5100 arbejder sammen måtte jeg selv have fingrene i tastaturet ;-).

 

CS 5100 A

 

Hvad angår det at gemme og hente filer, fungere CS-5100 som andre Windows programmer ;-)

 

CS 5100 B

 

Under menupunkt ”Digital -> My Station -> Call Sign” skriver jeg mit Kaldesignal og en oplysning om at jeg bruger en 5100 under ”/” er der kun plads til fire karaktere.

 

Under ”Call Sign” kunne jeg lave flere varianter over mit kaldesignal, f.eks. OZ5RZ/P eller OZ5RZ/M - mf. men det er en dårlig ide! for når en anden amatør ønsker at finde mig ved hjælp af den smarte funktion ”Call Sign Routing”, altså sætter mit kaldesignal i UR (isted for CQCQCQ) vil det bare forvire reflektoren, hvis jeg i digital form bruger forskellige kaldesignaler, jeg kan jo altid verbalt meddele om jeg er /p eller /m.

 

CS 5100 C

 

Under menupunkt ”Digital -> My Station -> Message” har jeg valgt at skriver URL på min hjemmeside, jeg kunne også have valgt at skrive mit navn eller min QTH, jeg vælger hvilken meddelelse jeg vil vise ved at sætte ”S” udfor den ønskede ’Message’, og ’TX Message’ til ON. Jeg har 20 karaktere at høre godt med i Message feltet.

 

CS 5100 D

 

For at prøve at finde ud af hvordan min ID-5100 virker og hvad den kan, har jeg prøvet at ændre på menuen ”Digital -> Repeater List” og det viser sig at denne ”Repeater List” er ganske fleksibel ;-)

Som det ses her over har jeg lavet fire menupunkter under ”Repeater List”

          01: Danmark DV – som holder de danske D-Star repeatere, dem der efter mit skøn er aktive…

          02: Danmark FM – som holder danske FM repeatere (efter behov ;-)

          03: Simplex DV – og her har jeg nogle D-Star Simplex frekvenser

          04: Simplex FM - og her så nogle FM Simplex frekvenser

På denne måde bliver det at arbejde i ”DR-mode” meget fleksibel

 

Menu 01: Danmark DV Repeater.

CS 5100 E

 

Et oversigt over min opsætning af menu 01: Danmark DV (delt i to billeder  og overlapper) og (frekvenserne er fra før den store rokade ;-)

CS 5100 F

 

 

Menu 02: Danmark FM Repeater.

CS 5100 G

 

En oversigt over min opsætning af menu 02: Danmark FM (delt i to billeder  og overlapper) og (frekvenserne er fra før den store rokade ;-)

 

CS 5100 H

 

Menu 03: Danmark DV Simplex.

 

CS 5100 I

 

En oversigt over min opsætning af menu 03: Simplex DV (delt i to billeder)

 

CS 5100 J

 

Menu 04: Simplex FM (delt i to billeder)

 

CS 5100 K

 

En oversigt over min opsætning af menu 04: Simplex FM (delt i to billeder)

 

CS 5100 L

 

Og så er det selvfølgelig tanken at når et behov for ændringer opstår er det nemt at gå i dette cloningsprogram og ændre det ønskede,f.eks. har jeg i min ID-51Plus lavet opsætningen så det er nemt at skifte repeater og talerum når jeg er mobil.

19 April 2016 OZ5RZ Benny

 

 

Attachments:
Download this file (CS-5100 Kloningssoftware.pdf)CS-5100 Kloningssoftware.pdf[PDF fil af denne menu CS-5100 Cloning Software]1186 kB
Gå til toppen